Bliv Frivillig

Hovedstadens Basketballfællesskab er baseret på frivillighed

For at vi kan skabe de bedste oplevelser for børn og unge, har vi brug for engagerede frivillige. Frivilligheden er kernen i vores fællesskab og grundlaget for vores eksistens.

Vil du være med?
Som frivillig bliver du en vigtig del af vores fællesskab. Du bestemmer selv, hvor meget du vil bidrage, og vi lover, at det bliver både sjovt og givende. Det kræver bare godt humør og lyst til at være en del af klubben.

Kontakt os endelig på:


For spørgsmål eller for en uforpligtende snak – kig forbi! Vi giver gerne en kop kaffe eller sodavand for ulejligheden.


Holdleder

Holdlederen spiller en central rolle som organisatorisk støtte for holdet og træneren. Denne position handler om at sikre, at alt praktisk omkring holdets aktiviteter fungerer optimalt, så fokus kan forblive på spillet. Holdlederen hjælper med alt fra kampforberedelser til daglig administration og fungerer som bindeled mellem træner, spillere og forældre. Rollen som holdleder kræver ikke basketballmæssige erfaringer, men derimod sociale og pædagogiske kompetencer.


Typiske opgaver inkluderer:

  • Vedligeholdelse af spillerinformationer såsom numre og e-mails.
  • Assistere træneren med kommunikation omkring holdudtagelser og kampforløb.
  • Håndtering af nye spillere og deres registrering.
  • Organisering af samkørsel og frugtordninger til kampene.
  • Sikring af spillernes trivsel og velvære.
  • Koordinering af tilmeldinger til turneringer og stævner i samarbejde med træneren.
  • Rekruttering af frivillige blandt forældre og spillere.
  • Kommunikation med forældre om holdets aktiviteter.


Tidsforbrug:

Som holdleder bestemmer du selv, hvor meget tid du ønsker at investere, men i gennemsnit bør du regne med at bruge 1-3 timer om ugen, afhængigt af sæsonen og holdets behov.

Fællesskabskoordinator

Fællesskabskoordinatorens rolle er at styrke holdets sammenhold og skabe et positivt fællesskab gennem sociale aktiviteter. Denne position handler om at fremme kammeratskab og engagement både på og uden for banen ved at arrangere fælles oplevelser, som kan skabe stærkere bånd mellem spillere, trænere og forældre.

Formål:

At skabe et tættere fællesskab på holdet gennem sjove og inkluderende sociale aktiviteter.

Typiske opgaver inkluderer:

  • Planlægning af sociale arrangementer i samarbejde med holdlederen, såsom filmaftener, madlavning, hytteture, biografture eller ture til basketballkampe.
  • Involvering af andre forældre i både planlægning og afvikling af arrangementerne.
  • Sikring af, at alle føler sig velkomne og inkluderet i holdets sociale aktiviteter.


Tidsforbrug:

Tidsforbruget afhænger af de planlagte aktiviteter, men kan variere i intensitet afhængigt af arrangementernes størrelse og hyppighed.

Kompetencer:

Som fællesskabskoordinator er det vigtigt at være initiativrig, struktureret og have gode samarbejdsevner, særligt i forhold til andre forældre og trænere.